15 42.665375 26.2900436 https://musclepower.bg arrow 0 arrow 1 Твоето съобщение беше изпратено успешно! Възникна проблем. Моля опитайте отново. Ново Популярно Разпродажба cookie-true 600
Работим със Speedy и Ekont, доставки с намаление! Обадете се сега: 0884 84 21 51 Отстъпки до -50%! Ликвидация на продукти и много промоции!

Топ 8 витамини в бодибилдинга

Топ 8 витамини в бодибилдинга

✔ В днешното забързано ежедневие затлъстяването и сърдечните проблеми са често срещани.Отслабването и поддържането на нормално телесно тегло са важни не само заради външният вид,а също за доброто здравно състояние.
 
✔ Значението на витамините и минералите за бодибилдинга:
 
За оптимални резултати и покачване на мускулна маса е препоръчително тренировките да се комбинират с балансирана диета богата на макронутриенти.
ТОП 8 ВИТАМИНИ ЗА МУСКУЛНА МАСА:
 
Подбирането на правилните нутриенти може да ви помогне да извлечете максимума от тренировките.
 
✘ ВИТАМИН B12
 
витамин B12 е един от най-важните за изграждането на мускулна маса,защото подпомага функциите на нервната система и изпращането на импулси към мускулите.Дефицитът на витамин B12 може да доведе до анемия или склероза.
Рибата и червеното месо са естествени източници на витамина.
 
✘ Витамин B2
 
Витамин B2 или рибофлавин е водно разтворим витамин,който подпомага разграждането на мазнините и снабдяването на тялото с енергия.Естествени източници на витамина са по-мазните риби.
 
✘ Витамин А
 
Витамин А е мастно-разтворим витамин познат като
ретинол,който е отговорен за синтеза на белтъци и производството на гликоген.Източници на Витамин А са картофите,морковите и чушките.
 
✘ Витамин B3
 
витамин B3 или ниацин е участник в над 60 метаболитни процеси снабдяващи тялото с енергия при тренировки с висок интензитет.Източници на ниацин са червеното месо,пилешкото,авокадото и ядките.
 
✘ Биотин
Плюсовете на биотина са безброй много.Той е отговорен за пренасянето на всички останали нутриенти в тялото.Поддържа нивата на червените кръвни телца.Играе важна роля в метаболизирането на аминокиселините и снабдяването с енергия.Източници на биотин са: гъби,яйца,риба тон,сирене и ядки.
 
✘ Витамин Е
 
Отличен антиоксидант.Предпазва стените на клетките от разкъсване и подобрява тяхната еластичност,чрез което минимализира загубата на мускулна маса при разкъсване.
Естествени източници са всички зелени растения и млечните продукти.
✘ Витамин D
 
Витамин D e познат като слънчевият витамин,защото кожата ни го произвежда когато е изложена на слънчева светлина.Най-важната роля на витамин D е усвояването на калций и фосфор което заздравява костите и опорно двигателната система.
 
✘ Витамин B6
 
На последно място,но не и по важност,се нарежда витамин B6 или пиродоксин.Отговорен е пряко за синтеза на белтъци и усвояването на въглехидратите,което е от особенна важност за изграждането на мускулна маса.Естествени източници на този витамин са всички видове ядки.
✔✔За повече полезна информация и фитнес суплементи: www.musclepower.bg
Купи за Мен

Изпрати като имейл на приятел

Бих приел този продукт като подарък от теб :-)

Купи Сега

Изглед на имейла

E-mail Settings