15 42.665375 26.2900436 https://musclepower.bg arrow 0 arrow 1 Твоето съобщение беше изпратено успешно! Възникна проблем. Моля опитайте отново. Ново Популярно Разпродажба zoom-true cookie-true 600
Работим със Speedy и Ekont, доставки с намаление! Обадете се сега: 0884 84 21 51 Отстъпки до -50%! Ликвидация на продукти и много промоции!

Banaba 60кап. Yamamoto Nutrition

Промоция!

29.00лв. 35.00лв.

Описание

Banaba (Lagerstroemia speciosa) е местно дърво в Югоизточна Азия, принадлежащо към семейство Lythraceae, което расте спонтанно във Филипините, Малайзия, Индонезия, Тайланд, Тайван, но също така е широко разпространено в Австралия и на тихоокеанското крайбрежие. Традиционната местна медицина в Югоизточна Азия насърчава използването на листата й за фитотерапевтични цели, тъй като техните активни съставки са полезни за лечение на затлъстяване и хипергликемични състояния, освен че са от голяма помощ за тези, които са склонни към развитие на инсулинова резистентност (типично за Метаболитен синдром).

Листата на Banaba традиционно се използват за лечение на диабет тип II и бъбречни проблеми. Напоследък популярността на това растение предизвика интереса на много изследователи поради неговите хипогликемични свойства. Няколко проучвания потвърдиха интересната му антидиабетна активност и идентифицираха няколко компонента на Banaba с хипогликемична активност. Тайната на тези свойства се крие в корозолната киселина в листата, която се държи подобно на инсулина, благоприятствайки използването на глюкоза от клетките, позволявайки по-доброто й регулиране, усвояване, използване; и положително се намесва в регулирането на захарите и плазмените нива. Не е изненадващо, че в нутрицевтичния сектор това вещество се нарича още “Фито-инсулин” или “зелен инсулин” поради тази способност да модулира нивата на инсулин и глюкоза. Трябва да се каже, че активният начин на живот с балансирана диета е от ключово значение за доброто физическо състояние и че терапевтичните ефекти на банабата могат лесно да бъдат загубени без здравословен начин на живот. Неговото действие не трябва да се сравнява с фармакологичното, но със сигурност този нутрицевтик има интересни спомагателни дейности за контролиране на кръвната захар, намаляване и ограничаване на гладовите пристъпи и стресовото хранене, благоприятстващо отслабването. Колебанията в кръвната захар всъщност често се свързват с желанието за храна на основата на въглехидрати и мазнини за задоволяване на така наречения „нервен глад“.

Сред различните изследвания, които разкриха здравословните свойства на банаба, едно по-специално, публикувано от “Biosci Biotechnol Biochem”, показва, че билковият чай от банаба инхибира действието на а-амилазата до 38%, докато други изследвания показват, че екстрактите от метанолът и водата в листата на това растение могат да противодействат както на а-амилазата, така и на а-глюкозидазата. Тези два ензима участват в храносмилането на въглехидратите и са отговорни за повишаването на нивата на кръвната глюкоза след ядене на храни, съдържащи нишесте и захари. Следователно, възпрепятствайки тяхната ензимна активност, усвояването на въглехидратите ще бъде забавено с последващ по-добър контрол върху кръвната захар.

Дозите, тествани от научни изследвания, варират от 8 до 48 mg 1% екстракт от корозолова киселина и при тези нива те не показват токсични ефекти, потвърждаващи безопасността на употребата на банаба. Поради липсата на специфично експериментиране, за предпочитане е като предпазна мярка да не се приема по време на бременност и детство. Преди да започнете някаква ексклузивна или адювантна употреба, винаги би било препоръчително да се консултирате с Вашия лекар или диабетолог.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Купи за Мен

Изпрати като имейл на приятел

Бих приел този продукт като подарък от теб :-)

Купи Сега

Изглед на имейла

E-mail Settings