Описание
BrownMag Кокос
28% Протеин
Протеиново брауни с добавени Папая Ензими и Витамин С
За BrоwnMag Кокос
BrownMag Кокос е сред новите ни вкусни предложения, които съчетават разнообразие от ценни и напълно натурални съставки в една опаковка. BrоwnMag Кокос е протеиново брауни, което е приготвено без добавена захар.
BrоwnMag Кокос съчетава свойствата на активни храносмилателни ензими, ценни фибри и един есенциален витамин в екзотичния вкус на кокос.
Основни предимства на кокоса
Кокосът притежава богат химичен профил, източник е на важни антиоксиданти и минералите магнезий, калий, желязо, фосфор, натрий, цинк и други.
Кокосовото масло се състои в голяма част от мастни киселини. Мастните киселини се метаболизрат по различен начин или директно се преобразуват в енергия, вместо да се съхраняват под формата на мазнини. Кокосовото масло съдържа лауринова още каприлова, карпонова киселина, изключително питателно е на витамини и полезни ензимни съединения.
Именно на това се дължи и едно от най- големите качества на кокосът, да подобрява процесите по храносмилането и съдейства абсорбирането на мастноразтворими витамини, минерали и аминокиселини.
Кокосът е богат на фибри и това обяснява свойството му едновременно успешно да редуцира апетита за сладки и нездравословни храни, и да съдейства бързото засищане.
Основни предимства на Папая ензимите
Ензимите представляват белтъчни комплекси, които имат фундаментално участие в разнообразни химически реакции протичащи в организма. Една от многото функции, които
изпълняват е тази да съдействат храносмилателната работа.
Папаята е изключително вкусен тропически плод богат на специфичния ензим – папаин.
Папаинът е активно вещество, което е част от състава на суровия плод папая. Папаинът е протеолитичен ензим, той се причислява към хидролитичните (протеолитични) ензими, сред
които бромелаин, трипсин, панкреатин и други. Протеолитичните ензими спомагат за разграждането на протеините на по- малки протеинови фрагменти, наречени пептиди и аминокиселини.
Свойството на този ензим е да съдейства разграждането на белтъците. За осъществяването на тази важна задача папаинът се свързва с определени по количество и качество водни молекули, и осъществява отделяне на аминокиселинните вериги на протеините. Папаинът е ензим, който действа обезболяващо и противовъзпалително над стомашно-чревния тракт, и улеснява процесите по храносмилането.
Основни предимства на Аскорбиновата киселина
Витамин С ( т. нар L- аскорбат или аскорбинова киселина) по своята същност представлява водоразтворим витамин, който е от жизнена важност за нашия организъм. Аскорбиновата
киселина не се синтезира самостоятелно в човешкият организъм, но в същото време е отговорна за изпълнението на множество функции в тялото. Аскорбиновата киселина или витамин С играе важна роля на антиоксидант в организма.
Има качеството да подпомогне мобилността и на други витамини и минерали до клетките, където са необходими. Елементите на разтвореното вещество (витамин С) се придвижват от място с по- висока до място с по- ниска концентрация на необходимото съдържание от нея.
Витамин C има огромно участие в обмяната и правилното усвояване на белтъчините и въглехидратите, колагена и невротрансмитери като допамина още желязото, калия и калция.
От това се подразбира необходимостта му в подсилването на имунната система и организирането на важни имунни функции.
Основни предимства на млечно- суроватъчния протеин
Млечно- суроватъчният протеин се извлича от млякото и е изключително ценен по качества. За получаването на суроватъчния протеин има специална технологична обработка.
– Суроватъчният протеин действа подобно на пробиотик. Подпомага функциите на “добрите”, необходими бактерии в червата и намалява влиянието на “лошите”. По този начин балансира чревната флора и редуцира нейната киселинност;
– Поради голямото съдържание на аминокиселини, участващи в образуването на най-важния антиоксидант в организма глутатион (трипептид), суроватъчния протеин подпомага имунната
система. Освен това суроватъчния протеин съдейства производството на антитела в организма, което е от огромно значение за положителния имунен отговор.
– Суроватъчният протеин има качествата да овладее някои остри костни и ставни възпалителни процеси. Суроватъчният протеин съдържа лактоферин. Лактоферинът има свойството да
активира производството на противовъзпалителни елементи, които действат редуциращо над действащи ставни възпаления.
Основни предимства на подсладителите: Малтитол и Еритритол
Малтитолът и еритритолът са естествени подсладители с натурален произход, които притежават сладък вкус, досущ като този на захарта, но са нейна безвредна алтернатива.
Характеризират се с липса на калоричност и са едни от малкото безвредни подсладители.
Предимствата им за организма са:
Напълно натурални подсладители
Лесноразтворими и без калории
Изразени антиоксидантни свойства
Подходящи за диабетици
Щадящи зъбния емайл
Подходящи за редуциране на телесното тегло
Без негативно влияние към нивата на глюкоза в кръвта
Отзиви
Все още няма отзиви.